Elias

Elias
Elias har cancer, men cancern har inte honom

fredag 3 april 2009

Nytt ultraljud , feber & glass

Direkt kl. 8 på morgonen så var det dags för ett nytt ultraljud av lever & galla. Det som gjordes igår var inte fullständigt och fick göras om. Läkarna ville se flödet från/till levern och undersökningen tog nästan 1 timme. När jag kom strax efter 9 så hade Elias försökt att äta lite fil med kanel och mammas specialare, kako med strösocker och grädde blandat till en liten smet.
Febern kommer och går medans Elias ligger orkeslös i sängen. Vi försöker få honom att äta mer men det är svårt. Just nu har han tvingat ner en isglass under protest. Vi vill att han ska försöka komma på vad han är sugen på men inget kommer fram. Han är irriterad över vårt tjat samtidigt som han förstår vad det handlar om.
Läkarna har bestämt att vi ska byta antibiotika från Fortum till Tienam samt ge honom extra K-vitamin för att "hjälpa" levern. Vid 13-tiden var vi uppe hos kardiologen och gjorde ett EKG och vi väntar nu på information om vad dom kunde se. Elias puls är fortfarande hög så vi hoppas dom kommer fram till vad som gör att hjärtat slår så fort och vad dom kan göra för att få ner det till normal rytm.

Vi kollar upp möjligheterna med att försöka hänga med i skolan över internet, sätta upp en dator vid sängen och koppla upp sig mot skolan så att han kan vara "med på lektionerna". Marianne, Elias fröken, är helt med på noterna så på måndag ska vi kolla med rektorn om det finns möjlighet att testa. Vår kontakt på MediaMarkt har lovat att kolla vad vi kan tänkas behöva för dator & vad det hela kan kosta. Det är kanon med personer som försöker hjälpa oss på olika sätt. Om det gäller hjälp med Beatrice efter skolan eller dator till Elias spelar ingen roll. All hjälp är ovärderlig!
Nu ska vi fortsätta med vårt "mattjat" & hoppas att Elias får i sig något.

1 kommentar:

  1. Sara (i femman på munspelet)3 april 2009 kl. 19:24

    Hej! Allt är himla sorgligt men jag tänker på Elias varje dag! hoppas det inte finns fler motgånger nu och att det bara kan bli bättre...
    HA EN SÅ BRA PÅSK SOM DET GÅR!!

    SvaraRadera