Elias

Elias
Elias har cancer, men cancern har inte honom

tisdag 21 april 2009

Uppe hela dan. Dubbelrum

Elias ringde hem i morse och la in en specialbeställning på sin frukost.
När jag sen kom var hela sängen blöt.ELias trodde han svettats mycket, men....slangen med sondmaten hade lossnat. Så det blev till att börja med en dusch och en renbäddning. Har så ont i sin fot att han inte kan stödja på den - synd. Får ha sitt stödbandag på.
Efter sin frukost rullade vi ner till skolan en kort stund och sen ville Elias till lekterapin. Det blev mycket plakatmålande inför handbollscupen på lördag och en del annat pysslande. En kort sväng ute i solen hanns med innan han skulle träffa sjukgymnasten. Då var han helt slut och trött! Hade ont i hela kroppen och var helt slut. Men det är inte så konstigt. Han har suttit uppe hela dan. Så det blev till att rulla upp på rummet för att vila.
Då kom Frank med föräldrar förbi. Hela dan hade de hållt på att få fram mediciner från apoteket, men med anlednig av att han är Islänning skulle papper skrivas på och godkänna att han skulle få dessa dyra preparat.
Chrille och Bea fixade Mc D mat enligt Elias önskemål.
Hela dagen och inte förräns kvart över 4 sattes Franks dropp - och då stänger dagvården. Så då blev Elias rum ett spontant dubbelrum. Frank fick ta bäddsoffan och mysa till det så gott det gick medan han fick sin behandling. Tyvärr fick han en reaktion och mådde regält dåligt ett tag, men det löste sig relativt snabbt. Elias och Frank verkar trivas bra ihop. De har överseende med att de mår riktigt dåligt emellanåt och sen en stund senare är det som det aldrig varit så. Skönt. Vem vet de kanske blir vänner för livet, eftersom de går genom sånt som andra inte kan förstå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar